Zoeken naar japanse geisha

japanse geisha
 
 
Akari wil geisha worden NRC.
Akari wil geisha worden. Zelfs binnen Japan zijn geishas omgeven door mysterie. Het beroep wint weer aan populariteit bij jonge vrouwen wier ouders vaak schrikken van hun keuze. Akari liet zich niet weerhouden. Tekst en fotografie Kjeld Duits. Een jaar geleden was ze nog een doodgewone Japanse scholiere die selfies maakte voor het sprookjeskasteel van Tokyo Disneyland. Maar vandaag draagt Akari een kunstig gevormd kapsel vol accessoires en wordt ze aangekleed in een peperdure zijden kimono. Hoe oud is een geisha?
Geisha tattoo laten zetten? Uitleg over de betekenis en stijl.
We willen je daarmee inspireren voor jouw tatoeage. Het Japanse woord geisha betekent uitvoerend kunstenaar. Dit beschrijft heel goed wat de taken zijn van een geisha. Het zijn vrouwen die vanaf jonge leeftijd getraind worden om anderen zowel mannen als vrouwen te entertainen. Ze kunnen dansen zingen en bespelen meerdere instrumenten. Ze spelen een belangrijke rol in de Japanse theeceremonie en andere culturele aangelegenheden. Het zijn ook intelligente vrouwen die een grote kennis hebben van geschiedenis en politiek. Daarmee zijn geishas volgens de Japanse standaarden de ideale vrouw. Ze werden echter niet opgeleid om goed uitgehuwelijkt te kunnen worden.
Mysterie van de Japanse geisha Azie.nl.
Mysterie van de Japanse geisha. Feesten Shinto festivals in Tokio. Like ons op Facebook. Mysterie van de Japanse geisha. Het boek Memoirs of a Geisha van Arthur Golden is een wereldwijde bestseller.
De Japanse geisha is geen prostituee Tokyo.nl.
Een geisha ofwel geiko of geigi is van oudsher een Japanse muze voor de rijkere onder de bevolking. Veel westerlingen denken dan direct aan een prostituee maar ze is letterlijk een gezelschapsdame die met traditionele Japanse kleding zoals de kimono zware contrast make-up zang en dans de avond tot een hoger niveau brengt. De geisha is eigenlijk meer te vergelijken met een persoonlijke entertainer. Als je geisha ook letterlijk vertaald dan krijg je het woord kunstpersoon iets totaal anders dan wat je vast had verwacht bij het woord gezelschapsdame.
bijzonderheden.
Dat is een gevolg van de goedkopere prostituees uit het buitenland. Ook escortbureaus hebben zich met de westerse naoorlogse invloed geleidelijk aan een plaats weten te verwerven in de Japanse maatschappij. Een geisha is een hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouw die zorgt voor vermaak op ozashiki dat zijn feestjes in theehuizen. Haar taak is de gasten te onderhouden met een gesprek met zang muziek en dans. Haar aanwezigheid is niet alleen voor mannelijke gasten bedoeld wat overigens wel vaak zo is maar net zo goed ook voor vrouwen. Mannen die ozashiki organiseren nemen vaak hun echtgenote mee. Maar ook vrouwen die ozashiki geven kunnen vragen om gezelschap van geisha's. De aanwezigheid van een geisha was vroeger al prestigieus en verleende status aan ozashiki.
Geisha Wikipedia.
Het boek biedt een onthullende blik in het zorgvuldig afgeschermde gedeelte van de Japanse samenleving. In deze persoonlijke zoektocht ontdekt Downer stap voor stap het ware verhaal achter de wonderlijke wereld van de Japanse geisha. Om betrouwbare informatie te verkrijgen over geishas en de mythe van haar raadselachtigheid te ontdoen werd Liza Dalby zelf een geisha. Ook door interviews met exgeishas en eigenaren van geishahuizen okiya af te nemen kan ze deze wereld goed beschrijven. Zie de categorie Geisha van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Vind japanse geisha in Antiek en Kunst op Marktplaats.nl.
3 x Prachtige Japanse items Geisha in kast-slippers-lakdoos. Verzendkosten 19 x 10 cm geisha in vitrine doos kost 2490 japanse slippers/schoentjes kost 1490 japanse lakdoos 7 x 7 x 8 cm kost 1990. Japanse geisha op zijde geschilderd. Zoek verzamelaars-medegebruikers voor mijn hobbywebsite. Een ombekende kunstenaar heeft in de traditie van zijdeschilderen een zeer traditionele geisha uitgebeeld met alle pracht van de japanse traditionele kledingkunst. Formaat 40 x 33. Vintage oxbone doosje Geisha / Japanse dames.
De Japanse Geisha Mens en Samenleving Sociaal cultureel.
Wie aan Japan denkt denkt ook al snel aan geisha's maar wie waren en zijn die geisha's? Zijn het prostituées of zijn het entertainers? Wat is de oorsprong van de geisha? Het boek en de film Memoirs of a geisha maakten het onderwerp populair in het westen. In dit artikel meer informatie over het verleden en heden van deze bijzondere dames. Geschiedenis van de Geisha. De geschiedenis van Geisha's gaat terug naar de zeventiende eeuw.

Contacteer ons